duminică, 17 martie 2013

Istoric scoala

Pe raza localitatii Rusăneşti îşi desfaşoară activitatea un numar de trei şcoli: Scoala cu Clasele I – VIII Nr. 2, Şcoala cu Clasele I – VIII Nr. 1 şi Scoala cu Clasele I – VIII Jieni. În urma unificarii acestora Scoala cu Clasele I – VIII Nr. 2 are personalitate juridică.
Scoala cu Clasele I – VIII Nr. 2 Rusăneşti are în componenţa sa două clădiri: una construită în anul 1964, având în componenţă cinci săli de curs plus trei anexe şi alta, construită în anul 1984 pe două nivele, având în componenţă nouă sali de clasă, o cancelarie a profesorilor, o încăpere destinată bibliotecii şcolare, un cabinet pentru director, o cameră pentru arhiva şcolii, o sală destinată calculatoarelor, o sală destinată secretariatului şi două anexe pentru depozitarea materialului didactic.
Scoala cu Clasele I – VIII Nr. 1 are în componenţa sa o clădire construită în jurul anului 1910 şi este formată din cinci săli de curs, o cancelarie, două holuri, in cel mare aflându-se si biblioteca şcolară şi o cameră pentru depozitare materiale didactice.
Scoala cu Clasele I – VIII Jieni are în componenţă o cladire veche, formată din cinci sali de curs, o cancelarie si un spaţiu pentru depozitat material didactic.
Localitatea Rusăneşti este situată la jumătatea distanţei dintre Caracal şi Corabia, scolile fiind situate pe drumul judeţean.
Datorita calităţii procesului de învăţământ, în decursul anilor şcolile s-au bucurat de un bun prestigiu datorită numeroşilor absolventi care au ajuns: ingineri, profesori, asistenţi medicali, învăţători, avocaţi şi judecători, tehnicieni etc.
Şcolile sunt dotate cu cabinete ( limba şi literatura română, geografie, limba franceză, biologie, istorie şi cabinet al învăţătorilor), cabinet de informatica şi un cabinet de fizică-chimie, ultimele doua la Scoala cu Clasele I – VIII Nr.2. În incinta fiecărei şcoli este amenajat un teren de sport pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică.
Fiind încadrată cu personal didactic calificat, şcolile de pe raza comunei Rusăneşti oferă elevilor săi motivaţia pregătirii permanente în vederea afirmării anterioare.
Recunoaşterea seriozităţii şcolilor se datorează şi bunelor rezultate obţinute în procesul instructiv-educativ: prezenţa la olimpiadele şcolare judeţene la limba şi literatura română şi matematică, numarul mare de promovaţi la examenul de capacitate şi testare naţională căt şi numarul mare de absolvenşi admişi la liceele din judeţ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu